February 11, 2016 admin

Hva kan hester lære deg om ledelse?

Hestene gir deg en real oppvekker i hva god ledelse handler om. De leter alltid etter dine indre lederegenskaper, og de gir deg svært direkte tilbakemelding. Verden stormer fremover med krav om vekst og innovasjon, da er det fort gjort å glemme fundamentet i god ledelse.

Hestene hjelper deg å stoppe opp å se deg selv fra et nytt perspektiv, og den demonstrerer det fundamentale innen god ledelse.

Det finnes mye litteratur og forskning som forteller oss at hestemiljøer over hele verden skaper ledere. Alt fra store presidenter til små tynne jentunger har hatt stor nytte av å være sammen med og trene hester. Men hvorfor blir de det?

3

 

Tenk deg at du skal treffe en hest eller en person for første gang.

Dere har aldri truffet hverandre og nå skal dere gjøre noen oppgaver sammen. Dere vil med en gang starte å bygge relasjoner. For å gi deg et forsprang kan jeg anbefale å huske disse 3 punktene neste gang du skal treffe en nye hester. Og enda bedre, prøve å tenke på dette neste gang du snakker med en kollega!

 

Tillit – Kan jeg stole på deg?

En hest er alltid på vakt, og tillit er helt elementært. Hesten er et byttedyr, og lever etter prinsippet “flight or fight”. Den gjennomskuer deg raskt om du har skjulte intensjoner, er fraværende eller forsøker å være noen annen enn deg selv.

 

Kommunikasjon – Hvem er lederen? Du eller jeg?

Er du bevisst hva din kropp og dine bevegelser kommuniserer? Når du kommer gående vil hesten observere deg fra lang avstand, og vurdere lederegenskapene dine. Er du en leder eller en etterfølger? Hester lever i flokk og organiserer seg i svært samstemte team. De kommuniserer med tydelige og ofte subtile signaler.

 

Visjon – Hvor skal vi?

En leder må ha en visjon. Det er lederen som skal vise veien videre. Det vil dukke opp utfordringer på veien så kreativitet blir viktig. Om du leder flokken gjennom unødvendig mye slit og farer uten å nå målene, tar de andre hestene raskt over lederrollen.

Her kan du lese mer om ledertrening med hest.

Hilsen Maren